Díjak és megrendelés

Tudnivalók a díjszámításról

A viteldíj egyösszegben, Ft/km + áfa díjban, illetve ha a futásteljesítmény nem haladja meg a minimális napi mértéket, óradíjban kerülhet megállapításra.

Az áfa mértéke belföldi utazás esetén 27%, külföldi úti célhoz kapcsolódó szolgáltatást áfa-kulcsa 0%.

Napi minimális futásteljesítmény 250 km/nap.

A megrendelőt terhelő egyéb költségek

A fenti megadott információk tájékoztató jellegűek. A viteldíj alapját minden esetben a megrendelővel történő megállapodás képezi. A díjakat potenciálisan befolyásoló tényezők többek között a megrendelt buszok száma, a szolgáltatás időtartalma, a megtett távolság és a megrendelés rendszeres jellege.

Hasznos tudnivalók az utazásszervezéshez

Vezetési idő

A napi vezetési idő legfeljebb 9 óra, amely hetente két alkalommal 10 órára emelhető. A heti vezetési idő az 56 órát, két egymást követő hét során a 90 órát nem haladhatja meg. A megszakítás nélküli vezetési idő négy és fél óra. Ezt követően meg kell szakítani a vezetési időt. A megszakítás időtartama minimum 45 perc. A vezetésközi szünet, további két (30+15 perces) időtartamra osztható. A maximális egybefüggő 4,5 órás vezetés után viszont kötelező a háromnegyed órás vezetési szünet kivétele! A vezetés közi szünet idején munka nem végezhető.

Pihenőidő

A napi pihenőidő egy fő vezető esetében legalább 11 óra. Ez az időtartam hetente három alkalommal – a hétvégi pótlás mellett – 9 órára csökkenthető. A heti pihenőidő, ha a lakóhelyén vagy a telephelyén veszi ki a pihenőidőt, megszakítás nélkül 45 óra. Ha a gépkocsivezető a heti pihenőidejét nem a lakóhelyén vagy a telephelyén veszi ki akkor a legkevesebb pihenőidő 24 óra lehet. A hét közben csökkentett napi pihenők elmaradt időtartamai (maximum 3×2 = 6 óra) a heti főpihenővel egyben kell kivennie a gépkocsivezetőnek.

Munkaidő

A napi összmunkaidő legfeljebb 13 óra lehet, ez hetente 3 alkalommal 15 órára növelhető (a napi 11 órás pihenőidő 9 órára való háromszori csökkentése következményeként). Két gépkocsivezetős járat esetében 30 órás időszakonként minimális 9 óra a pihenőidő, azaz az összmunkaidő maximum 21 óra lehet. A pihenőidő csak álló járművön tölthető el, de csak abban az esetben, ha a gépkocsivezető részére kialakított pihenőhely (hálófülke) áll rendelkezésre. Mozgó járművön – balesetveszély miatt – a fekhelyeken senki sem tartózkodhat.

Lehet egy élménnyel több?

Buszbérlés és személyszállítás!
Kérjen ajánlatot még ma és élvezze az utazást! A többi a mi dolgunk.

0

Év tapasztalat

Sok év tapasztalattal és
vezetéssel a hátunk mögött..

0 Millió

Megtett km

Megannyi km, utazás,
kaland és élmény..

0

Ország

Számtalan ország, hely
és gyönyörű táj..

0

Év tapasztalat

Sok év tapasztalattal és
vezetéssel a hátunk mögött..

0 Millió

Megtett km

Megannyi km, utazás,
kaland és élmény..

0

Ország

Számtalan ország, hely
és gyönyörű táj..

Vegye fel velünk a kapcsolatot.